PAROOL : Chez L’Élite: de luxe van Lodewijk XIV in Amsterdam
httpss://www.parool.nl/ps/chez-l-elite-de-luxe-van-lodewijk-xiv-in-amsterdam~bec70217/


De spiegels bij de ingang, van de grond tot aan het plafond, zetten de toon: jíj staat hier centraal. Bij de nieuwe cosmetica- en parfumwinkel Chez L’Élite ligt de nadruk op luxe, persoonlijke aandacht en een verwenmomentje voor de klanten.
 
Het motto van Chez L’Élite, ‘niets is luxe genoeg’, is overal in de zaak te zien. De voorkant van het pand heeft de iconische pistachekleur van de Parijse macaronbakker Ladurée, het interieur moet associaties oproepen met het Versailles van Lodewijk XIV. “In dit tijdperk draaide alles om pure luxe, het is daarom de inspiratiebron geweest voor ons interieur,” zegt mede-eigenaar Feng Chen (29).
 
De winkel is ingedeeld in een aantal zones. Zo is er de make-uproom, waar merken als Dior en Chanel worden verkocht. “En wij verkopen als enige winkel binnen de Benelux het merk Serge Lutens,” zegt Chen.
 
De volgende zone is de pop-uproom, een ruimte in de rode stijl van Louboutin, met een ‘fragrance bar’ waar je een scala aan parfums vindt. Dan is er nog de skincare­boetiek, waar het personeel klanten advies geeft voor huidverzorging. In de spa-ruimte worden skincare­behandelingen uitgevoerd.
 
Overal is over nagedacht, van een warm handdoekje tot een kopje thee in weelderig servies. Chen: “Onze producten kun je ook op andere plekken vinden, maar wij onderscheiden ons met onze service en expertise. Je wordt even echt in de watten gelegd.”

httpss://www.parool.nl/ps/chez-l-elite-de-luxe-van-lodewijk-xiv-in-amsterdam~bec70217/